دوره 4، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 73-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasseh Y, Joharchi M R. Revision of the genus Lappula Moench based on morphological characters in Khorassan Provinces (Iran). NBR 2017; 4 (1) :66-73
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2875-fa.html
ناصح یاسمین، جوهرچی محمدرضا. بازنگری آرایه شناسی سرده Lappula Moench در استان های خراسان بر مبنای صفات ریخت شناسی. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (1) :66-73

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2875-fa.html

دانشگاه فردوسی مشهد

در این بررسی، آرایه ­شناسی سردۀ Lappula Moench از تیرۀ گاوزبانیاندراستان­های خراسان براساس نمونه‌های وسیع موجود در هرباریوم دانشگاه فردوسی مشهد (FUMH) تحت­ مطالعه و بازنگری قرارگرفت. مطالعۀ حاضر وجود شش گونه از این سرده را در منطقه تأیید می‌کند که عبارتند از: Lappula barbata ،L. microcarpa ،L. semiglabra ،L. sessiliflora ،L. sinaica و .L. spinocarpos همچنین، بررسی نمونه‌هایی از این سرده در خراسان که قبلاً تحت عنوان گونۀ L. drobovii  به­ عنوان گزارشی از این منطقه برای فلور ایران ذکرشده بود نشان داده می­شود که با ویژگی های آن و با توجه به یک­ساله­ بودن، متعلق به گونۀ L. sessiliflora است. بدین­ سبب وجود گونۀ L. drobovii  در ایران رد می­شود. کلید شناسایی گونه‌ها، نقشه انتشار و تصاویرمیوه­ های آنها نیز در این مقاله ارائه شده ‌است.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: 1396/3/20 | ویرایش نهایی: 1396/4/3 | پذیرش: 1396/3/20 | انتشار: 1396/3/20 | انتشار الکترونیک: 1396/3/20

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.