The study of antimutation and anticarcinogen activity of triterpenoids presented in apple peel( Ursolic Acid and oleanolic acid) by the use of Ames test.. Journal title 2010; 9 (4) :603-612
URL:
http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1447-fa.html
هاشمی مهرداد، مهرابیان صدیقه، خلیلی حماسه. بررسی خواص ضد جهشی و ضد سرطانی تری ترپنوئیدهای موجود در پوست سیب (اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید) با استفاده از تست ایمز. عنوان نشریه. 1388; 9 (4) :603-612
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1447-fa.html
1- دانشگاه آزاد تهران شمال
2- دانشگاه آزاد
چکیده: (8794 مشاهده)
تریترپنوئیدهای موجود در پوست سیب، خاصیت آنتیاکسیدانی بالقوه دارند. فعالیت ضد تکثیری تری ترپنوئیدها علیه سلولهای سرطانی سینه، کبد و کولون اثبات شده است. اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید فراوانترین تریترپنوئید موجود در پوست سیب هستند. هدف از این پژوهش، تعیین خاصیت ضد جهشی و ضد سرطانی اورسولیک و اولئانولیک اسید در برابر مادۀ جهشزای آزید سدیم با استفاده از میکروزوم و تست ایمز است. مواد استفاده شده در این پژوهش اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید به صورت پودر سفیدرنگ و محلول در استن هستند. باکتری مورد استفاده در این آزمون، سویهای از سالمونلا تیفی موریوم (TA100) است که یک جهش انتخابی در اپرن هیستیدین خود دارد. همچنین با افزودن میکروزوم کبد موش اثر ضد سرطانی این دو ماده نیز تأیید شد. درصد بازدارندگی بهدست آمده در حضور میکروزوم (s9) برای اورسولیک اسید 83 درصد و برای اولئانولیک اسید 4/76 درصد بود. (در غیاب s9 این مقدار در اورسولیک اسید 6/77 درصد و برای اولئانولیک اسید 8/69 درصد است.) بنا بر این حضور مادۀ ضد جهش اورسولیک و اولئانولیک اسید در کنار ماده جهشزا، مقدار جهش برگشتی را کاهش میدهد و از آنجا که بازدارندگی بیش از 40 درصد بهعنوان ضد جهش قوی شناخته میشود٬ نتایج این پژوهش نشان میدهد که پوست سیب دارای تریترپنوئیدهایی با خاصیت ضد جهشی و ضد سرطانی قوی است که این خاصیت در اورسولیک اسید نسبت به اولئانولیک اسید بیشتر است.
نوع مطالعه:
علمی پژوهشی کاربردی |
موضوع مقاله:
علوم پایه انتشار: 1389/7/23