دوره 18، شماره 58 - ( شماره 3 و 4-شماره 1 زمین شناسی و زیست شناسی از صفحه 63 تا 132 و شیمی از صفحه 133 تا136 1383 )                   جلد 18 شماره 58 صفحات 96-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Study of glycyrrhizic acid in roots and calluses of different populations of Glycyrrhiza glabra L.. Journal title 2004; 18 (58) :88-96
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1131-fa.html
بررسی میزان گلیسیریزیک اسید درکالوسها و ریشه‌های طبیعی چند جمعیت از گیاه شیرین بیان. عنوان نشریه. 1383; 18 (58) :88-96

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1131-fa.html

در پژوهش حاضر مقدار اسید گلیسیریزیک (GA) در ریشه‌های طبیعی و کالوس‌های چند جمعیت ازگیاه شیرین بیان1 با روشHPLC تعیین گردید. ریشه‌ها و بذرهای گیاه مذکور از مناطق آباده ، جوپار و ویسیان جمع آوری شدند. نتایج حاصل از بررسی تغییرات اسید گلیسیریزیک در ریشه‌ها نشان داد که مقدار این ترکیب در جمعیت‌های مختلف، از تفاوت معنی‌داری برخوردار نیست. همچنین به منظور بررسی تاثیر عواملی چون نوع واریته و خاستگاه قطعه جدا کشت بر تولید اسید گلیسیریزیک، با استفاده از قطعات جدا کشت ریشه‌ای حاصل از بذرها در محیط کشتMS دارای mg.l-1 5 /0 (2,4-D و ( IAA و mg.l-1 1/0 BAP کالوس ایجاد گردید. میزان رشد و مقدار اسید گلیسیریزیک در کالوسهای شش هفته‌ای محاسبه شد. نتایج نشان داد که میزان رشد و مقدار اسید گلیسیریزیک در جمعیت‌های مختلف به طور معنی‌داری تفاوت دارد. در کالوس‌های فارس واریته گلاندولیفرای شیرین‌بیان2 که از رشد بیشتری برخوردار است، کمترین میزان اسید وجود دارد و بیشترین مقدار آن در کالوس‌های فارس واریته گلابرای شیرین بیان3 مشاهده می‌شود.

انتشار: 1383/5/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.