دوره 2، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ali Akbari E, Saadat Miraii N. Streets Vulnerability in the Seismic Cities Based on IHWP Model In the 3rd District, Tabriz City. Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2015; 2 (1) :1-16
URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-2407-fa.html
علی اکبری اسماعیل، سادات میرایی نفیسه. آسیب‌پذیری معابر در شهرهای لرزه‌خیز بر اساس مدل IHWP در ناحیه‌ی سه منطقه‌ی یک کلان‌شهر تبریز. تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1394; 2 (1) :1-16

URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-2407-fa.html

1- دانشگاه پیام نور ، aliakbariesmaeil@yahoo. com
2- دانشگاه پیام نور

در شهرهای لرزه‌خیز، برنامه‌ریزی شهری ناگزیر از آسیب‌شناسی لرزه‌ای معابر است. این مقاله می‌کوشد ضریب و الگوی آسیب‌پذیری لرزه‌ای معابر شهری را با دیدگاه برنامه‌ریزی پیشگیری در ناحیه‌ی سه کلان‌شهر تبریز ارزیابی کند. در این پژوهش، داده‌ها و لایه‌‌های اطلاعاتی با روش اسنادی تهیه و با روش دلفی رتبه‌بندی و امتیازدهی و با استفاده از روش IHWP در محیط GIS پردازش شده‌اند. جامعه‌ی آماری شبکه‌ی معابر ناحیه‌ی سه‌ی منطقه‌ی یک کلان‌شهر تبریز است. نتایج نشان می‌دهد درجه‌ی محصور‌بودن بالا، افزایش سطح سرویس ترافیک، تراکم جمعیت و نظام ویژه‌ی کاربری زمین به‌صورت تمرکز کاربری‌های تجاری، تفریحی و فرامنطقه‌ای دلایل اصلی آسیب‌پذیری معابر هستند. در معابر کم عرض  (8 تا 10 متر)، درجه‌ی محصور‌بودن بر ضریب آسیب‌پذیری لرزه‌ای در معابر شریانی شاخص ترافیک و نظام کاربری افزوده‌‌اند. الگوی فضایی آسیب‌پذیری معابر از شرق به غرب و از شمال به جنوب روندی افزایشی دارد. کانون شدت فضایی آسیب‌پذیری معابر در مرکز ناحیه قرار دارد و بر خیابان‌های ولی‌عصر، شریعتی، عارف و رازی منطبق است. بدین‌‌ترتیب، به‌لحاظ زمین‌لرزه‌ای، معابر کارآمد و پایدار در شرق ناحیه واقع هستند.

متن کامل [PDF 655 kb]   (1969 دریافت)
دریافت: 1394/12/21 | پذیرش: 1394/12/21 | انتشار: 1394/12/21

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات علمی می باشد.