1- دانشگاه شهرکرد
2- دانشگاه شهرکرد ، moradi.mr@gmail.com
هدف از این پژوهش شناسایی و اولویت‌بندی معیارهای انتخاب مربیان تیم‌های پایه بسکتبال با استفاده از تکنیک دیمتل و فرایند تحلیل شبکه‌ای در شرایط فازی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی بوده و بر مبنای ماهیت و روش در گروه توصیفی دسته­بندی می­شود. جامعه آماری این پژوهش 10 نفر از خبرگان دانشگاهی و صاحب‌نظر می‌باشند که دارای سابقه فعالیت در حوزه مربیگری تیم‌های پایه بسکتبال یا دارای تحصیلات مرتبط با رشته مدیریت منابع انسانی در ورزش بوده‌اند. ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه‌ای و مصاحبه با خبرگان به شناسایی معیارهای انتخاب مربیان تیم‌های پایه بسکتبال پرداخته شده است. بعد از شناسایی معیارهای انتخاب مربیان تیم‌های پایه بسکتبال با استفاده از روش دیمتل(DEMATEL)، روابط درونی بین معیارها مشخص گردید و سپس پرسشنامه خبرگان به منظور تعیین درجه اهمیت هر یک از معیارها با استفاده از روش فرآیند تحلیل شبکه‌ای (ANP) مشخص گردید. نتایج نشان داد که در بین عوامل اصلی، به ترتیب صلاحیت فنی ‌و قانونی با وزن 128/0، مهارت‌های روان‌شناختی و ارتباطی با وزن 075/0 و تمایل به رشد و تعالی با وزن 046/0 از اهمیت بالاتری برخوردار بودند. در بین زیرمعیارها نیز به ترتیب، داشتن کارت مربیگری با وزن 052/0، شرکت در دوره‌های ویژه مربیگری پایه با وزن 039/0 و تسلط بر مفاهیم روان‌شناختی رشد با وزن 034/0 اهمیت بالاتری برخوردار بودند. در نهایت نشان داده شد که همه معیارهای تعیین‌شده در انتخاب مربیان تیم‌های پایه بسکتبال تأثیرگذار است و لازم است مدیران در انتخاب مربیان تیم‌های پایه در بسکتبال این معیارها را مدنظر قرار دهند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدیریت ورزشی
دریافت: 1402/1/16 | پذیرش: 1402/8/8 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/8/8

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.