دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 115-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahrami S, Zardoshtian S, Norouzi Seyyed Hosseini R. The Effect of Perceived Coaches’ Leadership Behavior on Motivational Climate and Athlete Satisfaction of Women Taking Part in Basketball Super League of Iran. JRSM 2011; 1 (2) :101-115
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-146-fa.html
بهرامی شهاب، زردشتیان شیرین، نوروزی سیدحسینی رسول. اثر سبک رهبری مربیان بر جو انگیزشی و رضایتمندی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال زنان ایران. پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1390; 1 (2) :101-115

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-146-fa.html

1- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه
2- استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه رازی
3- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه تربیت مدرس
هدف از این تحقیق تعیین اثر درک رفتارهای رهبری مربیان بر جو انگیزشی و رضایتمندی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال زنان ایران بود. رفتارهای رهبری مربیان از طریق پرسش­نامه LSS، جو انگیزشی با پرسش­نامه PMCSQ و رضایتمندی بازیکنان از طریق پرسش­نامه ASQ اندازه­گیری شد. نمونه آماری برابر کل جامعۀ آماری 174n= بود. در تجزیه و تحلیل آماری از رگرسیون چندمتغیره و در راستای تحلیل­های تکمیلی و ارائه مدل از حیطه معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. یافته­ها نشان داد در بین رفتارهای مربیان، رفتار تربیت و آموزش و بازخورد مثبت توان پیش­بینی رضایتمندی بازیکنان را داشتند (01/0p<). بین جو مهارتی با رضایتمندی بازیکنان ارتباط مثبتی برقرار بود (01/0p<) و جو مهارتی توان پیش­بینی رضایتمندی بازیکنان را داشت (01/0p<). از یافته­ها چنین استنباط می­شود که سبک رهبری مربیان به دو صورت مستقیم (01/0p<) و غیرمستقیم (01/0p<) از طریق جو انگیزشی می­تواند بر رضایتمندی بازیکنان اثرگذار باشد. می­توان نتیجه گرفت که مربیان برای ایجاد رضایتمندی بازیکنان باید به دو عامل سبک رهبری خود و جو انگیزشی­ای که در تیم تولید می­کنند توجه نمایند.
پذیرش: 1401/1/11 | انتشار: 1390/12/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.