دوره 17، شماره 47 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 47 صفحات 0دوره0فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Simulation yield of maize based on scenarios of climate change in Fars province. researches in Geographical Sciences. 2018; 17 (47)
کرمی فریبا، خالدی شهریار، شکیبا علیرضا، براتی غلامرضا، باباییان ایمان. شبیه سازی عملکرد دانه ذرت براساس سناریوهای تغییر اقلیم در استان فارس. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1396; 17 (47)

1- دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران ، f_karami@sbu.ac.ir
2- استاد اقلیم شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران
3- دانشیار گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی تهران
4- دانشیار گروه اقلیم شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران
5- استادیار پژوهشکده اقلیم شناسی مشهد
ذرت یکی از غلات پر محصول و مهم است که اقلیم بر عملکرد آن تاثیر می گذارد. هدف از این پژوهش شبیه سازی عملکرد ذرت با سناریو های تغییر اقلیم در وضع موجود وآینده است. از این رو جهت بررسی اقلیم منطقه داده های روزانه،  دمای کمینه وبیشینه، بارش و تشعشع در طی دوره(2016-1987)استفاده شده است. برای شبیه سازی اقلیم آینده ابتدا داده های مدلIPCM4 تحت سناریوهای A1, B2،A1B   و دهه های 30 و 50 با مدل Lars-WG ریز مقیاس گردید. قبل از شبیه سازی عملکرد ذرت، مدل اپسیم ارزیابی و واسنجی شد. برای محاسبه عملکرد دانه ذرت، خروجی مدل لارس و همچنین تاریخ کاشت و.... به عنوان ورودی های مدل زراعی  APSIMاستفاده شده است.  با روش آنالیز واریانس  عملکرد ذرت مقایسه شد. نتایج  نشان می دهد که واسنجی مدل با دقت قابل قبولی شبیه­ سازی می­ کند و همچنین تغییر عناصر اقلیمی در میزان عملکرد ذرت موثر است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اب و هواشناسی
دریافت: ۱۳۹۶/۸/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱۹