دوره 5، شماره 16 - ( 4-1393 )                   سال5 شماره 16 صفحات 127-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pahlavani M, Mehrabi Boshrabadi H, afshar pour M. The Study of Transportation Infrastructures Development's Effect on Economic Growth in Iran’s Provinces. jemr 2014; 5 (16) :99-127
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-751-fa.html
پهلوانی مصیب، مهرابی بشرآبادی حسین، افشارپور مهلا. بررسی تأثیر توسعۀ زیرساخت‌های حمل و نقل بر رشد اقتصادی استان‌های ایران. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1393; 5 (16) :99-127

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-751-fa.html

1- دانشگاه سیستان و بلوچستان
2- دانشگاهدانشگاه شهید باهنر کرمان سیستان و بلوچستان
3- دانشگاه سیستان و بلوچستان ، afshar.m20ntna@gmail.com

یکی از نیازهای اولیۀ انسانی که با توسعۀ اقتصادی و اجتماعی دامنۀ گسترده­تری پیدا کرده و امروز خود یکی از مظاهر تمدن به شمار می­آید، مسئلۀ حمل و نقل است. بخش حمل ونقل از بخش­های زیربنایی هر جامعه است که علاوه‌بر تحت تأثیر قرار دادن فرایند توسعه، خود نیز در جریان توسعه دچار تحول می‌شود؛ از این رو، در مطالعه حاضر با استفاده از مدل داده­های تابلویی و اطلاعات سال­های 1379 تا 1390، میزان تأثیر توسعۀ زیرساخت­های حمل و نقل بر رشد اقتصادی استان­های منتخب ایران بررسی شده است. نتایج حاکی از این است که متغیر شاخص زیرساخت حمل و نقل بر رشد اقتصادی تأثیر مثبت دارد؛ چنانچه استان­های جمعیت‌تر با تغییر در ساختارهای زیرساختی خود همانند، افزایش ظرفیت­های حمل و نقل و بهبود کیفیت سیستم حمل و نقل می‌توانند به ارتقای رشد اقتصادی کمک کنند.

واژه‌های کلیدی: حمل و نقل، رشد، داده‌های تابلویی
نوع مطالعه: توسعه ای | موضوع مقاله: رشد و توسعه و سیاست های کلان
دریافت: 1392/3/9 | پذیرش: 1392/12/17 | انتشار: 1393/6/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.