دوره 11، شماره 3 - ( دوره یازدهم، شماره سوم، پاییز 1402 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 44-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

molavi F, habibzadeh A. The role of well-being on academic burnout with psychological mediation of achievement. JCP 2023; 11 (3) :31-44
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3786-fa.html
مولوی فاطمه، حبیب زاده عباس، ضرغام حاجبی مجید. نقش بهزیستی روانشناختی بر فرسودگی تحصیلی با میانجی گری اهداف پیشرفت. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1402; 11 (3) :31-44

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3786-fa.html

، habibzade2008@yahoo.com
هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش بهزیستی روانشناختی بر فرسودگی تحصیلی با میانجی گری اهداف پیشرفت بوده است. روش پژوهش، طرح همبستگی از طریق مدل یابی معادلات ساختاری  بوده است. جامعه آماری شـامل کلیه دانشـجویان رشـته روانشناسی و علوم تربیتی دانشـکده علـوم انسانی دانشـگاه آزاد اسـلامی واحـد قـم در سـال تحصیلـی 1400-1399 بود که بـــا روش نمونـه گیـــری در دسترس به تعداد 440 نفر انتخاب شـده اند. جهت گردآوری داده‌ها، از سه پرسشنامه فرسودگی تحصیلی مسلش (2002)، بهزیستی روانشناختی ریف (1980) و اهداف پیشرفت میدلتن و میدگلی (1997) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضرایب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است. بهزیستی روان­شناختی  بر اهداف پیشرفت تبحری، رویکردی و اجتنابی و فرسودگی تحصیلی  اثرگذار بود. همچنین اهداف پیشرفت تبحری، رویکردی و اجتنابی بر فرسودگی تحصیلی موثر بود. نتایج نشان داد که بهزیستی روانشناختی با میانجی گری اهداف پیشرفت بر فرسودگی تحصیلی اثرگذار است. به متخصصان حوزه آموزش پیشنهاد می‌شود در راستای کاهش فرسودگی تحصیلی به مولفه‌های بهزیستی روانشناختی و اهداف پیشرفت در دانشجویان توجه ویژه داشته باشند.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/3/17 | پذیرش: 1402/9/20 | انتشار: 1402/9/20

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.