دوره 11، شماره 4 - ( دوره دوازدهم ، شماره چهارم ، زمستان 1402 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 29-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

javanmard Z, hamvatan T. The relationship between attitude towards delinquency and perceived stress, attachment styles and cognitive functions of Tehran Azad University students. JCP 2024; 11 (4) :13-29
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3778-fa.html
جوانمرد زینب، هموطن طهامه. رابطه نگرش به بزهکاری با استرس ادراک شده و سبک های دلبستگی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1402; 11 (4) :13-29

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3778-fa.html

دانشگاه ازاد اسلامی تهران ، dr.hamvatan.tmu@gmail.com
هدف پژوهش حاضربررسی رابطه نگرش به بزهکاری با استرس ادراک شده و سبک­های دلبستگی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران بود. . پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر زمان یک پژوهش مقطعی، از لحاظ نوع داده‌ها کمی و از نظر روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است. بدین منظور جامعه آماری پژوهش  حاضر شامل همه دانشجویان روان­شناسی دانشگاه آزاد تهران به تعداد 2400 نفر بود. از جامعه آماری مذکور بر اساس فرمول مورگان و کرجسی 331  نفر انتخاب شد. نمونه مذکور با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه نگرش به رفتارهای بزهکارانه ، پرسشنامه استرس ادراک شده و  پرسشنامه سبک های دلبستگی گردآوری شد. جهت پردازش، تحلیل داده‌ها و بررسی فرضیه‌های پژوهش ازنرم افزارهای آماری spssو    lisrelاستفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که برازش مدل مفهومی مورد تأیید قرار گرفت. بررسی مسیرهای مستقیم ارتباط متغیرهای مورد بررسی نشان داد که استرس ادراک شده و دلبستگی اضطرابی دارای رابطه مثبت با نگرش منفی به بزهکاری می­باشد. نگرش منفی به بزهکاری با سبک دلبستگی ایمن و اجتنابی دارای رابطه مثبت هستند. همچنین نگرش مثبت به بزهکاری با هیچ کدام از متغیرهای تحقیق رابطه معنادار نشان نداد.یافته‌های حاصل از پژوهش حاضر نشان از روابط ساختاری متغیرهای نگرش به بزهکاری ، استرس ادراک شده با سبک­های دلبستگی می‌باشد و می‌تواند مورد استفاده روانشناسان جنایی، جرم‌شناسان و سایر متخصصان مرتبط قرار گرفته و در جهت پیشگیری از بزهکاری نقش داشته باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1402/9/14 | پذیرش: 1402/11/10 | انتشار: 1402/12/16

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.