دوره 11، شماره 3 - ( دوره یازدهم، شماره سوم، پاییز 1402 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 30-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajabiyan Dehzireh M, Maghami M, Hoseini S M A. The effect of interactive educational simulation on perceived motivational atmosphere and emotional self -awareness of students. JCP 2023; 11 (3) :16-30
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3713-fa.html
رجبیان ده زیره مریم، مقامی حمیدرضا، حسینی سید محمد امین. تأثیر شبیه‌سازی آموزشی تعاملی بر جو انگیزشی درک شده و خودآگاهی هیجانی دانش‌آموزان دوره ابتدایی. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1402; 11 (3) :16-30

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3713-fa.html

دانشگاه علامه طباطبائی ، m.rajabiyan1393@gmail.com
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر شبیه‌سازی تعاملی بر جو انگیزشی درک شده و خودآگاهی هیجانی دانش­آموزان بود. روش پژوهش شبه­آزمایشی و از نوع طرح‌های پیش­آزمون - پس­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش­آموزان چهارم ابتدایی منطقه 12 شهر تهران در سال تحصیلی 1401-1400 بودند که 60 نفر از آن‌ها (30 نفر گروه آزمایش و 30 نفر گروه کنترل) با روش نمونه‌گیری در دسترس به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. گروه آزمایش با استفاده از شبیه‌سازی PhET و گروه کنترل به روش سنتی در شش جلسه یک‌ساعته آموزش دیدند. پیش‌آزمون پس‌آزمون دو گروه با استفاده از پرسشنامه اجرا شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه جوانگیزشی درک شده سرمد (1390) و خودآگاهی هیجانی کائر و همکاران (2012) بودند. تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش با آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری صورت گرفت. یافته‌های پژوهش نشان داد شبیه‌سازی تعاملی بر جو انگیزشی درک شده و خودآگاهی هیجانی در دانش آموزان تأثیر داشت (001/0>P). شبیه‌سازی تعاملی بر  مؤلفه‌های جو انگیزشی درک شده (ارتقا یادگیری توسط معلم، پیگیری مقایسه توسط دانش آموزان، نگرانی در مورد اشتباهات، تمایل به مقایسه فراگیران توسط معلم) تأثیر داشت (001/0>P). شبیه‌سازی تعاملی بر  مؤلفه‌های خودآگاهی هیجانی (بازشناسی، شناسایی، تبدیل‌سازی، حل مسئله) تأثیر داشت (001/0>P). باتوجه به نتیجه، می‌توان از انواع شبیه‌سازی آموزشی در جهت آموزش به یادگیرندگان در دروس و مقاطع تحصیلی دیگر می‌توان استفاده کرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تربیتی
دریافت: 1402/3/31 | پذیرش: 1402/9/20 | انتشار: 1402/11/9

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.