دوره 11، شماره 3 - ( دوره یازدهم، شماره سوم، پاییز 1402 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 74-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

akbarifeizabadi F, kormi nouri R. Investigating the effect of cognitive limitations on the final judgment of confidence at the end of problem-solving process. JCP 2023; 11 (3) :60-74
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3711-fa.html
اکبری فیض ابادی فائزه، کرمی نوری رضا. بررسی تأثیر محدودیت شناختی بر روی قضاوت از اطمینان نهایی در انتهای فرآیند حل مسئله. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1402; 11 (3) :60-74

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3711-fa.html

پژوهشکده علوم شناختی ، f_akbarifeizabadi@sbu.ac.ir
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر محدودیت ظرفیت حافظه کاری و بار شناختی اضافی بر قضاوت از اطمینان نهایی افراد پس از اتمام فرآیند حل مسئله برج هانوی انجام شد. به این منظور، دو گروه با اختلاف بار شناختی برای مطالعه تشکیل شدند و دانشجویان ایرانی در بازه سنی 20 تا 40 سال از دانشگاه‌های استان تهران وارد این مطالعه شدند. پس از ارزیابی ظرفیت حافظه کاری، افراد در هر دو گروه نسخه رایانه‌ای مسئله برج هانوی را حل کردند و از طریق پرسشنامه ای که برای این مطالعه طراحی و ساخته شده بود، اطمینان از عملکرد خود را گزارش کردند. این مطالعه در سال 1399 آغاز شد و اجرای آن یک سال و نیم به طول انجامید. تحلیل واریانس دوطرفه و آزمون‌های فرض نشان دادند که اختلاف ظرفیت حافظه کاری دیداری و فضایی به تنهایی یا در تعامل با بار شناختی بر قضاوت از اطمینان نهایی افراد تأثیری ندارد، اما ارتباط دوطرفه میان تحمل بار شناختی اضافی و افزایش اطمینان نهایی وجود دارد. بدین ترتیب این مطالعه نشان داد، افرادی که بارشناختی بیشتری را تحمل می‌کنند، نسبت به عملکرد شناختی خود در انتهای فرآیند حل مسئله برج هانوی، اطمینان بیشتری دارند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی شناختی
دریافت: 1402/3/24 | پذیرش: 1402/9/20 | انتشار: 1402/11/9

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.