دوره 1، شماره 1 - ( 9-1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 53-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Keshavarz S, Azadfallah P, Daneshmandi H. The Effect of Mental Imagery on the Motor Performance Enhancement among the athletes in the Sport of Aerobic Dance. JCP 2013; 1 (1) :46-53
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-1706-fa.html
کشاورز مقدم سارا، آزادفلاح پرویز، دانشمندی حسن. تأثیر تصویرسازی ذهنی بر پیشرفت عملکرد حرکتی ورزشکاران رشته ی ورزشی ایروبیک. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1392; 1 (1) :46-53

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-1706-fa.html

دانشگاه تربیت مدرس

مطالعه­ی حاضر با هدف بررسی تأثیر تصویرسازی ذهنی بر بهبود عملکرد حرکتی ورزشکاران رشته­ی ایروبیک صورت گرفته است. در این مطالعه که از نوع مطالعات آزمایشی است؛ 40 دختر ورزشکار رشته­ی ایروبیک با میانگین سنی 3/22 سال به طور داوطلبانه در طرح آزمایشی شرکت نمودند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی و گواه گمارده شدند. طرح آزمایشی این پژوهش شامل 13 جلسه برنامه­ی تصویرسازی ذهنی بود (3 روز در هفته و به مدت یک ماه)، که در پایان هر جلسه، تمرین فیزیکی تنها در مورد گروه تجربی اعمال شد. هر دو گروه تجربی و گواه در چهار نوبت پیش آزمون، میان آزمون، پس آزمون و پیگیری (دو ماه پس از اتمام مداخله) مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور ارزیابی آزمودنی­ها از چک لیست عملکرد حرکتی که توسط مربی (محقق) و داور رشته­ی ایروبیک در یک مقیاس ده درجه­ای تنظیم شده بود، استفاده گردید؛ و به منظور تحلیل داده­ها و خنثی نمودن اثر پیش آزمون از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.مطابق با یافته‌های به­دست آمده، تغییرات نمرات عملکرد حرکتی در ارزیابی‌های میان آزمون، پس آزمون و پیگیری، تغییرات معناداری نشان داد؛ در نتیجه می­توان چنین استنباط نمود که تصویرسازی ذهنی می­تواند بر پیشرفت عملکرد حرکتی تأثیر گذار باشد.

پذیرش: 1395/3/23 | انتشار: 1395/3/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.