جلد 2، شماره 30 - ( بهار و تابستان 1394 )                   شماره 30 صفحات 104-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Redefine of Education and its Components Based on the Phenomenological Concept of Identity. Journal title 2015; 2 (30) :85-104
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-34-fa.html
ذاکری مختار، شمشیری بابک. بازتعریف تعلیم و تربیت و مضامین کلیدی آن بر مبنای مفهوم پدیدارشناختی هویت. عنوان نشریه. 1394; 2 (30) :85-104

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-34-fa.html

دانشگاه شیراز

یکی از حیاتی ترین موضوعات جامعه بشری از آغاز تاکنون، مسئله هویت بوده است. یکی از عرصه هایی که مفهوم هویت به شدت در آن مطرح می شود، حوزه تعلیم و تربیت است. در هر دوره ای، متاثر از هویت از شرایط و ویژگی های بافتی جوامع و اعصار، هویت مفهوم ویژه ای یافته است . تلاش نگارندگان بر این است که اقدام به بازتعریف تعلیم و تربیت و مضامین کلیدی آن بر مبنای مفهوم پدیدارشناختی هویت کنند. سؤال اصلی پژوهش عبارت است از اینکه، تعلیم و تربیت و عناصر آن بر مبنای مفهوم پدیدارشناختی هویتی چگونه تعریف می شوند؟ این پژوهش، از اشکال پژوهش های فلسفی و با روش تحلیلی-استنتاجی انجام شده است. نتایج نشان می دهد، ایده های تعلیم و تربیت، تربیت معلم، معلم، فراگیر و سایر مضامین تربیتی تنها از یک بعد خاص تعریف نمی شوند، بلکه باید همانند مسیر هویت یابی، در چندین جهت مختلف، به طور همزمان تعریف شوند. فعالیت های یاددهی و مفهوم یادگیری، مضامینی چند بعدی هستند. یادگیری، پدیده ای چند بعدی است که با طلوع هویت در فرد متولد می شود و از این رو، مترادف با هویت یابی یا تشخص فردی است. در این معنی، زمینه های یادگیری، همان زمینه های هویتی است.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی |
دریافت: 1395/2/14 | پذیرش: 1395/2/14 | انتشار: 1395/2/14

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.