جلد 4، شماره 34 - ( بهار و تابستان 1396 )                   شماره 34 صفحات 33-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

bahadorikhosroshahi J. Effect of teaching acceptance and commitment to self-criticism and perceived competence in students with experience of self-injury. Journal title 2017; 4 (34) :18-33
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-269-fa.html
بهادری خسروشاهی جعفر. تأثیر آموزش پذیرش و تعهد بر خودانتقادی و شایستگی در دانش‌آموزان دارای تجربه خودآزاری. عنوان نشریه. 1396; 4 (34) :18-33

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-269-fa.html

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

هدف پژوهش حاضر تأثیر آموزش پذیرش و تعهد بر خودانتقادی و شایستگی در دانش­آموزان دارای تجربه خودآزاری بود. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش­آزمون- پس­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری دانش‌آموزان پسر دوره­ی متوسطه ناحیه 1 شهرستان تبریز در سال تحصیلی 96-1395بودند. برای انتخاب حجم نمونه از یک مدرسه پسرانه دوره دوم متوسطه و با روش نمونه­گیری هدفمند تعداد 26 دانش­آموز پسر بر اساس نظر مشاور و معلم مدرسه که تجربه خودآزاری داشتند، انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 13 نفر (گروه آزمایش) و 13 نفر (گروه کنترل) قرار گرفتند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های خودانتقادی تامپسون و زاروف و ادراک شایستگی هارتر و برنامه آموزش اکت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با روش آماری تحلیل کواریانس چند متغیره انجام شد. یافته­ها نشان داد که آموزش پذیرش و تعهد بر خودانتقادی و شایستگی دانش­آموزان دارای تجربه خودآزاری تأثیر دارد (001/0>P). در واقع آموزش پذیرش و تعهد باعث کاهش خودانتقادی و افزایش ادراک شایستگی دانش­آموزان دارای تجربه خودآزاری می­شود.

متن کامل [PDF 249 kb]   (1956 دریافت)
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی تربیتی
دریافت: 1396/2/6 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/3/28

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.